9.11.15

Fyra nya böcker och lite om läsning

Vardag

Det finns två perioder om året då jag läser som bara den, då jag för en gång skull tar mig genom mer än en bok per hundrade dag. Precis så som jag vill att mitt liv ska vara. När jag tänker på mig själv så ser jag framför mig en sådan person om läser på tunnelbanan medan jag ärligt talat sitter och scrollar på mobilen eller dö stirrar ut genom närmaste fönster. Den senaste veckan har jag fått uppfylla denna rofyllda, kulturella del av mig själv hehe. Även städat i sovrummet och min absoluta favorit Frankie får prydligt visas upp. Älskar den tidningen. Måste börja köpa den igen. Innehåller helt underbara, skratta högt eller grina tyst, artiklar på en sida styck, lite längre intervjuer och så massa inspirerande grejor. Och att man får en plansch i varje tidning som är så jädra fina!

Men det med perioderna stämmer. Jag läser nu och jag läser under sommaren. Under november brukar jag älska att läsa. Det är den perfekta hobbyn, Mest för att jag gärna väntar lite till innan julskapandet och då blir läsningen en perfekt mellanlandning. Jag försöker dock både sticka klart mina sockor och en tjocktröja så så himla mycket läsning blir det inte. På tunnelbanan dock, yas!

Vardag

Nu känner jag att detta blir jädra svamligt så jag tänkte boktipsa lite och sen får de va! Kan också berätta att jag är med i en bokklubb. Åtta otroligt bra tjejer som jag träffade via Floras blogg när hon hade ett sådant "hitta en bokklubb"-inlägg. En gång i månaden försöker vi hinna ses. Just nu läser vi Den Färglöse Herr Tazaki av Murakami. Jag läste ut den på en vecka så därför knallade jag in i bokaffären och köpte fyra böcker till. Vanligtvis är jag ett stort fan av biblioteket men nu fick jag sån himla pocket feeling och så var det 4 böcker för priset av 3 och då kan man ju unni sig lite. Så blir det lättare att ta tag i bokhögen också, när man lagt pengar på den!

Vardag

Dessa fyra blev det! Än så länge är jag fortfarande på översta boken, Att Föda Ett Barn men jag gillar den skarpt! Hade i början lite svårt för språket men nu när jag läst halva så flyter det på bättre. Handlingen för en verkligen framåt och man vill hela tiden läsa mer. Tur att det är en trilogi då!

Sedan har jag även Tio Lektioner I Matlagning av Lotta Lundgren, pillat på den massa gånger. Americanah av Chimamanda Ngozi Adiche som jag hört gott om och sist Beckomberga - Ode Till Min Familj skriven av Sara Stridsberg. Den tog jag mest för att hennes magiska Darling River är en av mina absoluta favoritböcker. Åh vad jag gillar den, har höga förväntningar! Här kommer lite fler tips på novemberböcker:

- Egalias Döttrar av Gerd Brantenberg
- Den Vita Tigern av Aravind Adiga
- Picture of Dorian Grey av Oscar Wilde
- The Time Machine av H.G. Wells

Är man sugen på att läsa så hoppas jag att man fick lite inspiration. Ha en bra måndag nu.2 kommentarer:

  1. Vad roligt med boktips! Än så länge har jag bara läst Egalias döttrar av de böcker du nämner, men den är ju hur bra som helst. Det skall bli spännande att höra vad du tycker om Tio lektioner i matlagning och Beckomberga. Hur var förresten Den Färglöse Herr Tazaki? Jag känner mig lite sugen på alla tre böckerna, men jag har precis börjat läsa Idioten av Dostojevskij, så det kommer nog ta ett tag att plöja di dära 750 sidorna, ha ha. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Jag tycker att just den boken inte var en av hans bästa. Jag saknade något i slutet och kände att det hade kunnat vara så himla mycket mer på något vis. Men man drogs snabbt in i handlingen och den var väldigt spännande och välskriven på det sättet som Murakami alltid får till det. Oh jäklar lycka till med den bamsen!

      Radera