13.11.15

Fredagsfisken med ris

Så var det fredag igen och jag tänkte så gott jag bara kan hålla på min idé att dela med mig av ett recept. Jag vill be en liten ursäkt för dåliga bilder men det var så gott att allt åts upp och det fanns inget att ta bild av i dagsljuset dagen efter. Men det måste ju om något vara ett gott betyg! Denna soppa eller gryta är så himla lätt att laga men ändå så god i sin enkelhet. Precis som fiskrätter brukar vara. Jag valde att äta med ris då jag tycker buljongen med ris blir en skön skillnad i konsistensen. Men man kan självfallet ha i potatis och äta det utan andra tillbehör!

Fiskgrytan

Du behöver:

- Valfri vit fisk, jag använde sej.
- En fänkål
- Purjolök
- Vitlök
- Två morötter
- Fiskbuljong
- En halv citron
- Ris
- Salt och peppar

Du gör såhär:

Skiva lökarna och fänkålen tunt och fräs i botten på en kastrull i smör eller olja (eller både och!). Sätt även på risvattnet och koka riset enligt anvisningarna. Häll sedan i ca en halv liter vatten och en fiskbuljongtärning i kastrullen med lök och fänkål. När soppan börjar koka så ploppa i tunt skurna morötter och skär upp fisken i mindre bitar. När det bara är 6 min kvar på riset så ha i fisken och några skivor citron. Riset och soppan blir klart samtidigt och så varsågod och ät!

Fiskgrytan Fiskgrytan

Denna rätt är härlig nu i kallare tider och passar mig perfekt som försöker äta mer fisk i vardagen. Nu ska jag och grabben laga mat, äta massa godis och sen ska jag till en kompis som fyller år och ta en öl. Hoppas ni får en fin fredag!


1 kommentar:

  1. Oj oj oj, vad gott det låter!! Fisk kan ju vara lite knepigt att få till, men det här låter ju så himla smidigt. Dessutom är det ju så mysigt och höst-vintrigt med fisksoppa! Nej, jag blir faktiskt så sugen på den här fisken att jag skall skicka receptet till min käre sambo som står för den mesta av matlagningen. Det här får bli min önskematrätt helt enkelt. =) Tack för det fina receptet!
    För övrigt tycker jag att bilderna är jättefina och stämningsfulla. Och sicka snygga tallrikar!

    SvaraRadera