30.12.15

Äntligen vinterlandskap, mitt vanligaste promenadstråk och kulturpodd

första snön

När man vaknar och vet att detta kommer vara den första dagen, även kanske den sista, på säsongen med snö ja då passar en på att ta en riktigt lång promenad. Johan hade åkt iväg in till stan var att shoppa kläder med sin far. Vilket Johan hade fått i julklapp. Tycker det är en himla fin far och son aktivitet och en perfekt klapp till sitt vuxne student barn! Jag däremot, drack långsamt mitt kaffe och klädde mig varmt med sockor och fleecetröja.
  första snönförsta snön

Jag gick genom denna lilla skogsdungen, genade över joggingspåret och kom ut vid hästhagen. När jag säger den lilla skogen menar jag verkligen lilla, detta är cirka 100 meter från vårt lägenhetshus. Därför detta är mitt smidigaste val när jag vill ta mig ut. Så nära men ändå så fridfullt. Nästa gång ska jag dock sätta mig på tåget eller bussen och komma ut till naturen på riktigt, med matsäck och allt. Hoppas det kommer lite mera snö bara!
  första snönförsta snön första snön

Villorna vid slottsområdet är ju helt jäkla underbara.
  första snön

Tog mig långsamt mot slottet med lätta steg och en poddcast i öronen. Min absoluta favorit är En varg söker sin podd. Där tar dom upp diverse kultur och samtida fenomen och samtalar om detta på ett fantastiskt feministiskt och härligt vis. Högt blandas med lågt och fnitter med allvarsamhet.
  första snönförsta snön

Jag gick runt genom trädgården och fascinerades något enormt över dimman som låg stilla och vilade på gården.
  första snön

Solen sjönk i stadigt tempo jag fingrarna började bli kalla och magen längta efter en sen lunch. Så jag promenerade hemåt och tackade för att himlen var blå, för underbara tjejer och mitt fina promenadstråk.5 kommentarer:

 1. Vilka himla hus som finns i ditt närområde då, underbart stråk känner jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vist, ibland har man himla tur med vad som finns bakom knuten :)

   Radera
 2. Du tar så oerhört vackra bilder!
  Vi lagade förresten fisken med fänkål som du lade upp receptet på för ett bra tag sedan. Jättegod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket! Åh vad roligt att höra :D

   Radera
 3. Gud så sanslöst vackert! Så fina bilder, så fina byggnader <3

  SvaraRadera