5.1.16

Om intressen och vad jag vill att allt ska handla om, ungefär.

Så var det här, det nya året. Den första tisdagen, den första dagen jag tänkte ta tag i tentan och årets första knäckemacka med cream cheese, tomat och örtsalt även kallad världens bästa frukost. Hittills har jag hunnit ligga i soffan med smått feber och en jädra huvudvärk och fira en kompis som fyllde år. En blandning av högt och lågt alltså. Men idag vaknade jag äntligen utan den där dunkande smärtan och tänkte y e s! 

Vardag

Det känns väldigt konstigt det här med nytt år när man studerar eftersom det inte är ny termin. Utan höstterminen rullar stadigt på och den 15:e ska hemtentan skickas in och först då, ja då börjar våren! Vår lärare hade tydligen tänkt sig att vi skulle spendera juletiden med näsan i böckerna då vi igår fick ett mail om att torsdagens seminarium skulle gå ut på att läsa varandras utkast och ge respons. Kan glatt meddela att jag knappt ens tänk på att börja skriva. Den ska ju in den 15:e för sjutton! Men idag och i morgon är det bara att ta tag. Tur är så är det en himla intressant kurs. Ämnesdidaktik för SO- ämnena. Tentan består därför av att skriva en lektionsserie med fyra lektioner i SO med koppling till kurslitteraturen, styrdokumenten och den didaktiska triangeln: vem, hur och varför. Kan också tillägga att vår lärare är helt fenomenal! Vi läser en av hennes avhandlingar som handlar om när hon efter att ha undervisat på universitetet i tio år går tillbaka till att vara klasslärare. Hon får under två terminer vara lärare åt en årskurs 4 i en så kallad "problemskola". Ah hennes tankar och funderingar kring klassen, dess styrkor och svagheter och om hur man ska lägga upp en undervisning för elever som inte vill gå till skolan är så jäkla inspirerande. Tankar om värderingar vi lägger hos barn från förorten, om hemspråk och könsskillnader. Hennes kloka ord om läroplanen som ska se till att alla elever får lika förutsättningar, men hur gör man när eleverna ska klara målen för årskurs 5 men egentligen ligger på nivån för årskurs 3? Om orättvisan i de nationella proven. Om att bygga upp självförtroende och respekt. Om frustrationen hos barnen som vet att de är "sämre" än barnen från villaområdet och om att få dem att i överhuvudtaget komma till skolan. Denna avhandling är verkligen en fröjd att läsa till skillnad från annan kurslitteratur.

Vardag

Nytt år är det ändå och jag har nog några mål för 2016. Första är att äta vegetariskt så mycket som möjligt. Andra är att ta hand om kroppen, och där ingår ju maten så klart men även att inte stressa för mycket och röra på mig. Sen så vill jag så gärna köpa en ny kamera. Tog lite bilder här hemma men fy fan vad dåliga de blev så, raderade och blev bara ledsen. Jag älskar att fotografera. Av mina hobbys är det min favorit men det känns inte kul längre. Det tråkiga är att så länge jag är arbetslös kan jag inte ta pengar för att köpa något så dyrt, jag måste spara dem. Håller tummarna för att få ett jobb snart! Ett annat mål är att möblera om i lägenheten och göra den mera hemma för mig och Johan. Lite nya tavlor, köksstolar och mattor är något jag funderat på att ordna.

Vardag

En annan grej jag tänkt på är den här bloggen. Usch vad den känns tråkigt och opersonlig. Främst för att jag inte riktigt vet vad jag vill dela med mig av. Men även för att bilderna blir så dåliga AH vad min sex år gamla kamera behöver bytas ut. Självfallet så fungerar kameran och ibland får jag till bilder jag är riktigt nöjd med. Det skulle dock vara så skönt med en ny och dessutom kan min mamma för en tusenlapp köpa min kamera. Hon gör egna smycken och skulle nog tycka det var roligt med en systemkamera att fota med! Jag tänker även att jag ska börja skriva mer texter om saker jag tänker på, läser eller hör om. Om det jag studerar till exempel. Lite som ovan. Jag vet inte hur stort intresset är att läsa om detta men jag tycker utbildning, skolpolitik och jämställdhet är så fruktansvärt intressant. Till våren ska jag förmodligen kandidera för kårfullmäktige. En sådan sak, att jag är med i styrelsen i Fi Studenter SU är något jag inte skriver om men ska nog börja med. Blandat med vardagsbilder och annat fint. Det tror jag blir bra.

12375187_10154458493989041_4908564794714551422_o

Bilderna kommer för övrigt från denna sommar och är från min lilla Canon Prima BF-80 jag använder som analog kamera! Det blir som att fota med en engångskamera och därmed perfekt att ha med på äventyr, festligheter och liknande där man kanske inte vill ta med en kamera man är rädd om eftersom jag hittade den på loppas för 50 spänn. Och så för den perfekt plast i handväskan, många plus alltså.

Hoppas starten på 2016 har behandlat er bra, hörs snart igen! 

4 kommentarer:

 1. Jag tycker ju (som du vet) att du tar helt underbara bilder! På't igen bara!! =)
  Och det var superintressant att läsa om avhandlingen! Jag tror starkt på dina planer om att skriva mer om utbildning, skolpolitik och jämställdhet. Det märks att du brinner för det och det är jättespännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ruth! Härligt att du känner att engagemanget lyser genom, känns uppmuntrande att fortsätta skriva då!

   Radera
 2. Tycker det låter som att du har bra tankar kring ditt framtida bloggande. Av mina erfarenheter ger en ny kamera en sådan kreativitetsboost när det gäller att blogga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh vill så gärna köpa en kamera, tror verkligen på den där boosten :)

   Radera