17.12.15

Köpenhamn tur och retur

Köpenhamn

I helgen var jag, Johan, Matt och TJ på en resa genom södra Sverige med sikte på Köpenhamn. Helgens egentliga plan var att åka norrut, till Sälen, och åka skidor. Men på grund av helt kasst vinterväder var inte backarna öppna och det var bara att planera om. Bilen var redan hyrd men som tur var hade vi gratis boende så den ekonomiska förlusten blev minimal men den känslomässiga desto större. För ärligt talat, två dagar i Köpenhamn var kul men fy fan vad ledsen jag var när vi ställde in skidresan. Hela hösten hade jag peppat och längtat efter naturen, stugan, åka snabbt snabbt ner för backarna och andas frisk luft. Spela sällskapsspel, laga mat tillsammans och basta. Jag älskar att få en hel långhelg på det sättet. Därför hängde min hjärna inte riktigt med när väskan istället packades för en stadssemester. Här kommer lite bilder jag tog med TJ's gamla kamera som jag är sugen på att köpa. Den har bara ett år på nacken istället för 6 år som min har.
  KöpenhamnKöpenhamn Köpenhamn Köpenhamn

Vi åt världen goaste brunch, strosade omkring och stannade för massvis av kaffe pauser. Amerikanerna har verkligen fattat det här med fika hehe. TJ har pluggat i Köpenhamn tillsammans med Matt's bror, så de båda hade koll och kunde guida runt oss väldigt bra!
  KöpenhamnKöpenhamn Köpenhamn Köpenhamn Köpenhamn

Ja det var lite av det. Dansade även massa, drack god öl och äcklig öl och gick och gick. Spanade in julmarknader och trendiga butiker. Köpenhamn är en fantastisk fin stad. Synd att de styrs av en bunt rasister. Synd att Sverige börjar spela i deras planhalva. När polisen gjorde passkontroll på tåget över bron ville jag skrika rätt ut.

 Ta hand om er!10 kommentarer:

 1. Så fint att kunna åka över och bara vara en dag i Köpenhamn! Så äckligt med rasister och passkontroller :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kändes himla lyxigt att ha det så lättillgängligt men ändå känna att man kommer till ett annat land! Usch blir dötrött :(

   Radera
 2. Jag gillar verkligen Köpenhamn som stad, men förstår din besvikelse om du var inställd på skidsemester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade också staden! Kändes så mycket mer levande och variationerna bland utbuden av både mat/kläder/prylar var så mycket bättre än i Stockholm. Åker gärna tillbaka under sommaren :)

   Radera
 3. tycker ändå det ser ut som ett bra substitut!? Fjällen finns kvar för senare i vinter, då kan du göra allt det där mysiga :)) KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis! Fjällen får bli nästa år helt enkelt!

   Radera
 4. Himla tråkigt att inte skidresan blev av, men vi får hoppas att du kan göra om den nästan år kanske? Och Köpenhamn är en fantastisk stad. Så himla mycket mys och vacker design.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja håller tummarna för att det ska gå att åka nästa år istället! Måste ju matcha båda med plugget, jobb och rent ekonomiskt :) Verkligen vacker stad, njöt av att få omkring där!

   Radera
 5. Vad ledsamt att resan ställdes in - precis såhär års när en kan behöva något fett man sett fram emot. Och FY för rasistiska avskum! Hoppas du får möjlighet att åka skidor i nåt annat sammanhang snart.

  Men alltså haha statyn med tomteluvor jag orkar inte! Precis sådär skulle jag vilja göra med alla grejer (inklusive katter) här hemma! Måste ta en slöjddag och sy mössor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch det var ledsamt. Nu i efterhand är jag väldigt glad över Köpenhamn resan och tacksam över att vi lyckades komma iväg över huvud taget! Ja så jäkla läckert med luvorna :D

   Radera