17.3.16

Att det en dag ska grönska igen (och plugget som vanligt)

IMG_6759

Jag vill så gärna kunna beskriva en sprudlande vår. Berätta att jag varit ute i solen och druckit kaffe eller promenerat med en kompis. Eller fotografera en vårig outfit (skulle i och för sig vara första gången jag gjorde något sådant) och kanske cykla in till stan istället för att ta tunnelbanan.  Lite till får jag vänta med den typen av inlägg men förhoppningsvis kommer de stunderna snart. Tänk ändå att det kommer den tiden. Att solen redan är uppe när alarmet ringer och orken finns kvar även efter klockan tre på eftermiddagen. Tänkt att det kommer en tid där en kan ha bara ben. Eller åtminstone jeans och t-shirt utan att frysa. Och att det ska blomma igen. Och bli grönt. En vän frågade igår vad som var det bästa med juli i Stockholm (han är från USA) och jag svarade helt sonika: att allt är grönt! Vi har sådan uppsjö av parker och grönområden här i stan och det är magiskt med allt det grönskande!

summer blossom

Just nu sitter jag hemma och trasslar mig genom min hemtenta som ska skickas in i morgon. Usch det går verkligen sådär. I ena stunden känner jag att jag skriver något vettigt för att i andra stunden inte förstå alls vad som krävs. Utanför fönstret lyser solen och jag såg precis att det är tio grader varmt ute. Jag tänker att just precis nu hade jag kunnat uppleva den där kaffekoppen mot en solig vägg. Fast ändå inte för tentan måste måste måste skrivas precis just nu. Kom igen, hej disciplinen!

Helt plötsligt blev det mitten av mars. Julia hade skrivit ett underbart inlägg om månadens mål. Jag hade tänkt kopiera konceptet och formulera mål och förhoppningar om mars för i mitt huvud var vi fortfarande i början av månaden. Nu har mer än halva gått och det inlägget får skrivas i början av april istället. Det blir bra så. Ha en fin torsdag nu!

4 kommentarer:

 1. Tanken om att våren faktiskt kommer och att det ska bli grönt slog mig också här om dagen. Det är ju helt underbart! Tog en promenad nu på lunchen och gick med öppen jacka + var tvungen att kisa mot solen. SÅ HÄRLIGT!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller fortfarande tummarna om våren, det är himla grått utanför fönstret. Men i morgon ska solen skina och åh då ska jag kisa mot solen så mycket det bara går!!

   Radera
 2. Hurra för vårsol och att grönskan snart är på gång. Hoppas det går bra med tentainlämningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurrar med dig! Tack så väldans, det gick bra och det är alltid lika skönt att börja en ny kurs :D

   Radera