19.1.15

Pimpade galgar

Helt vanliga trägalgar som jag tyckte var lite tråkiga. Detta kanske inte är något en orkar göra på alla galgar i garderoben men blir en fin detalj om en hänger upp kläder på väggarna. Jag har mina i hallen för att göra det ganska tråkiga rummet lite festligare. 

Du behöver (förutom galgar):
- Servetter! Jag passade på att köpa Iittala på Åhléns när dom hade rea i höstas
- Trälim
- Pensel
- Sax
- Glas eller mugg

Dela på servetterna så att du bara använder det yttersta lagret. Om du vill använda specifika figurer så är det bara att börja klippa! Jag klippte först ut alla delar, lite mer än vad jag trodde jag skulle behöva, innan jag började att limma. En vill inte behöva börja klippa i tunt papper när man har lim på fingrarna!

Sedan blandar du en klick lim med lite vatten. Rör runt och börja pensla servetterna på galgen. Då pappret är så tunt är det inte så noga om en tar limmvattnet innan eller efter en sätter på servetten. När allt är klart stryk över hela galgen med ett extra lager limmvatten så att det bilder en skyddande hinna. 

Mina har hängt i hallen i snart sex månader och den håller perfekt! Inget att lossnat eller börjat skava av. 


6 kommentarer:

 1. Åh Ittalamönster är ju sjukt fina. Vad det gjorde sig bra på galgarna :)

  SvaraRadera
 2. Åh, men att du inte använde detta till Monthly Makers! Helt underbart fina, och allt papper är ju trots allt papper!

  SvaraRadera
 3. Superfint! Jag älskar Haapaniemis design. Men hur väl håller de? Inbillar mig att en behöver lacka flera lager för att inte på- och avtagandet av kläder ska slita på det tunna pappret. Räcker det alltså med ett lager lim ovanpå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag trodde faktiskt att det skulle börja skava av väldigt fort. Speciellt med vinterjackor som åker av och på. Men de håller väldigt bra! Har börjar skava av lite på ena, vilket är det lilla som även syns på bilden. Tror dock att jag ska lacka en gång till om några veckor :)

   Radera