27.1.17

Monthly Makers: Kontrast!

IMG_5053 IMG_5047 IMG_5032

Till årets första Monthly Makers ville jag absolut vara med och skapa något på temat kontrast. Först hade jag planer på att virka ett par sockor med kontrasterande färger över häl och tå då jag tänkte att sockor alltid är något man behöver! Men efter två omgångar som jag var tvungen att repa upp så var jag inte längre så värst sugen på att göra mer sockor. Funderade i några dagar och kom fram till att vi verkligen behövde nya gardiner + ett nytt draperi till köket. Gardinen hann jag klart med men det lite större tygstycket med exakt samma mönster ligger fortfarande och torkar. Eftersom draperiet går från köksbänken till golvet så kommer man nudda sina kläder mot den och därför vill jag vara extra noga med att draperiet är helt torrt innan jag syr upp!

Det är fortfarande genom färgerna jag tolkar temat och vill säga att jag blev riktigt nöjd med slutresultatet. Var lite svårt att fota i köket, så himla mörkt litet rum, men slängde med en bild för att ge ett helhetsintryck!

Jag gjorde så här:
1. Klipp ur rätt mängd tyg
2. Måla med bred pensel ditt mönster
3. Låt torka!
4. Sy gardiner utifrån hur ditt fönster ser ut. Jag gjorde en enkel modell där jag fållat alla sidor för att sidan vika ner översta kantan 11 cm och sytt en söm allra längst ner (prick ovanpå den tidigare fållsömmen) och sedan en till raksöm cirka mitt på. Du blir en tub där du kan dra in gardinstången och en liten volang kant högst upp.

IMG_5049

"Varför tar du massa kort utan att titta om ljuset blir rätt för???" minen. Alltid lika kul att samarbeta med mig så tack Johan att du tog kort!

Har ni gjort något till Monthly Makers? Spana in hos Jessica för att se alla bidrag ,så himla mycket fina saker!8 kommentarer:

 1. Haha åh känner igen minen! Vilket häftigt bidrag! Har aldrig haft den tanken men det är ju genialt! Wow! Tack för den inspirationen och så himla fint det blev där i köket ju. Skulle kunna tänka mig att ha en likadan, i grönt, i mitt kök. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla kul att höra Wilda! Jag har sett handmålat mönster på kuddfodral tidigare och det var därifrån jag fick inspiration till att bara köra på med färg och pensel även om jag själv inte "kan" måla egentligen. Tack för din fina kommentar och hoppas det blir några egna gardiner :D

   Radera
 2. Så fint, det är bara målat med pensel? Blev riktigt snyggt iaf och vad kul med egengjorda gardiner!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja med en helt vanlig bred pensel, jag la ut tyget på golvet (med en vaxduk under) och kunde då måla ganska lätt :)

   Radera
 3. Hahaha dog på "Varför tar du massa kort utan att titta om ljuset blir rätt för???" minen pga igenkänningen är HÖG :D Gardinen blev riktigt snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är ju en återkommande klassiker den där bistra minen ;) Tack!!

   Radera
 4. Snyggt det blev, gillar verkligen blått och vitt ihop <3

  SvaraRadera
 5. HAHAHAHA igenkänningen i det där sista om att stå och posera och känna sig obekväm och sen är allt ändå underexponerat och blått! MEN EMILIA vilka snygga gardiner!!! Bara älskar oregelbundenheten som penseldragen ger! Skulle vilja ha en kjol eller hel klänning i den designen!

  SvaraRadera