9.1.17

Måndag, andra veckan i januari

IMG_4769 IMG_4770

Det är måndag kväll och solen har för länge sedan gått ned och det är becksvart utomhus. Jag har mjukstartat veckan med att skriva några mail, printa ner några fler stycken i tentan och yogat. Det har varit en lugn och skön dag. Det har varit mulet, alltså ingen stress att hinna ut för att få "andas frisk luft" utan jag har i ro kunnat sitta parkerad framför datorn. Jag har rest mig upp för att ta danspauser eller för att gå fram och tillbaka i mitt vardagsrum och högt motivera mina lärarkontexter för mig själv. Det är dessa två aspekter som gör att jag bäst pluggar hemifrån. Jag behöver prata med mig själv, det är som att meningarna blir kompletta och tankekurvan klar och tydlig om jag hör dem högt. Genom att prata så resonerar jag med mig själv tills jag kommer fram till den bästa lösningen eller kan formulera en skrivbar mening. Inte så poppis med något sådant i ett bibliotek direkt! Sen är det dansen. Det går ju bara inte att sitta still timme in och timme ut. Benen och armarna bara behöver skakas omkring lite för att huvudet ska återfå fokus. Inte heller så poppis när man pluggar bland främlingar, desto mer om man gör det med vänner! Dansa mer hörrni!

Måndagar som följer en jobb-helg behöver få vara lite slappa. Eftersom en inte varit ledig så tycker jag det är helt okej att inte ha en 8-timmars arbetsdag utan det räcker med 2-3 timmar och sedan lite långsamt häng. Även om det är sista veckan innan tentan ska in. Genom att vara utvilad idag så kan jag sätta klockan och skriva stenhårt i morgon! Det jag vill få fram är, att jag arbetar ständigt mot mina ord för detta år; gör det. Får passa på att njuta av att kunna styra min vardag så här, att ta några timmar ledigt en måndag kommer ju knappast att vara görbart sen som klasslärare!


IMG_4783 IMG_4779

Så här vackert är det nu, eller ja i fredags när bilderna togs, här vid den lilla skogsdungen utanför fönstret! Älskar det, älskar den bitande kylan och den rena luften och hur ljust och glittrande allting blir. Håller tummarna för att vintern håller i sig i alla fall januari ut. Har sockor som min mormor stickat i skorna och njuter av att få använda dem.

Hoppas ni haft en fin och skön måndag!


4 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder! De får mig att önska att snön skulle komma tillbaka och stanna lite längre än vad den gjorde :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket och alltså jaa usch vad tråkigt att det åter igen bara töade bort på en kvart :/

      Radera