3.1.17

Lite studier, skogsväsen och januarimål

SO projektet SO projektet SO projektet

Tredje januari och solen har precis gått upp över oss i Kungshamra. Himlen är lavendel, en djup färg och man kan riktigt känna den klara krispiga luften genom fönsterrutan vid köksbordet. I vår kommer vi behöva flytta här ifrån. Ett av mina mål med detta år blir således att hitta ett nytt boende i god tid. Johan tar sin examen och eftersom han står på kontraktet till denna studentbostad är det bara att packa ihop. Därför måste vi, eller detta är planen i alla fall, finna en ny studentbostad med mina ködagar innan dess. Hellre betalar jag dubbel hyra en eller två månader än att stå utan lägenhet i juli. Åh jag hoppas processen går hyfsat fort men jag har redan börjat boka lägenheter, de är få till antalet och många som vill ha dem!

Bilderna här ovan kommer från ett projekt jag har på universitet, vi ska skapa ett bildspel och lägga en vocieover kring ett kraftcentrum (??) som ska användas i SO-undervisningen. Typsik sån uppgift som egentligen bara är tidskrävande men inte ger en så mycket rent kunskapsmässigt. Vi går ju inte en kurs i bild eller filmskapande utan en fördjupningskurs i SO-didaktik. Nu tycker jag själv att det är kul att gå ut och fotografera och tänka kring bilderna men det tror jag knappast att alla gör. Eller att alla har en kamera eller ens intresse att sitta att pilla med bilder och ljudeffekter. Kruxet är även att detta ska användas i vår tenta och behöver därmed passa ett av tre teman, från en 3-års planering, som jag valt ut att fördjupa mig i. Jag har valt i från alla mina teman i lågstadiets alla årskurser att skriva lite extra om bland annat nordisk mytologi. Och det är där bilderna kommer in! Kan ni tänka er troll där inne i skogen och hur dvärgarna har skapat Tors hammare i smedjan? Tur ändå att man har skogen bakom knuten.

Utöver timmar av att försöka lära mig imovie så jag jobbar stenhårt på att hålla mina mål för januari. Tänker att det lite är som att sluta röka, håller man första veckan så blir det lättare sen! Målen är bland annat att planera min studietid samt att följa ett Yoga program på YouTube, Revolution - 31 days of Yoga heter det och verkar så himla snällt, peppande och vettigt. Häng på vettja!


2 kommentarer:

 1. Jag kan definitivt tänka mig ett troll där bakom grenarna! Spännande projekt fast förstår dig, det känns liksom lite utanför det ni egentligen pluggar...

  Ang Yoga, själv så yogar jag visa oneoeight (108), tycker det är superbra. Finns så mkt att välja mellan där, vad man har tid med, svårighetsgrad, fokus i kroppen mm. :) Förvisso en liten kostnad för prenumeration, så det är väl att man ska ha råd med det då.

  Lycka till med filmprojektet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe vad kul att bilderna i alla fall levererar nån form av rätt känsla!

   Ah vad roligt! Ska nog spana in oneoeight när denna utmaning är slut. Jag vet med mig att jag behöver någon form av push för att ta mig tiden att yoga, även om jag verkligen njuter av det och känslan av att röra min kropp med styrka.

   Tack!

   Radera