21.7.15

LUFFEN: Tjeckien, Prag

_MG_8342

Hej och välkommen till Prag!

Åh vad jag hade hört bra saker om Prag. Men nu blev det såhär att vi anlände sju på morgonen med vårt nattåg och började promenera mot hostelet. Väl där så får vi höra att vi inte kan checka in fören vid tre. Okej men kan vi få lämna våra väskor någonstans så vi kan ge oss ut och försöka hitta frukost? frågade vi i receptionen. Alla hostel jag någonsin bott på låter en antingen lämna väskan vid receptionen eller så har dom ett bagage rum. Men inte här! Här skulle vi få betala (typ 8 euro) för att lämna in väskorna i ett skåp?? Kändes halvkul att betala för förvaring när man redan betalat för ett rum. Alltså började inte Prag vistelsen så där jätte bra. Med kurrande magar och en trötthet som påminde om en bakfylla jag vi mot floden och promenerade längst den tills vi hittade ett lämpligt café att slå oss ned vid. Sen gick vi tillbaka till hostelet och halvsov och läste bok i fem timmar tills vi fick checka in :)

IMG_8393IMG_8394 Stan var fin! Vi gick över den "jätte fina bron" åt mat och höll handen i "kärleksparken". Minns tyvärr inte vad platserna hette på riktigt. Och så ät vi världens goaste frulle på ett bagelställe.

IMG_8345IMG_8344 Nästa dag gick vi upp för vad som kändes som tusen trappsteg! Kolla vackert!

IMG_8348IMG_8347 När vi kommit upp och knäppt bilder så var vi bara tvungna att ha varsin frappe för att ens orka gå ett steg till. Kassörskan kämpade så himla mycket med att stava Johans namn rätt. Älskar att hon ansträngde sig så! Titta bara vad fint hon skrev!

IMG_8360
Där uppe fanns en kyrka
IMG_8364
"Det enda jag vill göra på hela resan är att röra kyrkan. Du måste ta en bild!!". Ok.

IMG_8365
HAHA nöjd mört. Älskar denna ju.

IMG_8385IMG_8388
Kollade mer på utsikten! Och kastade pengar i fontäner och sånt. Och drack tjeckisk öl så klart!


4 kommentarer:

 1. förutom bitter start dåråå så FANTASTISKT!! vilken vacker stad det verkar som! har hört om bra barer och cafeer med!? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en jätte vacker stad! Finns så mycket fint! Önskar jag varit bättre på att skriva ner vart vi åt och så men men, nästa gång kanske ;)

   Radera
 2. Ser helt och hållet underbart ut! Får kanske bli prag nästa gång jag lyckas ta mig utanför sveriges gränser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen fantastiskt fint!

   Radera