13.7.15

LUFFEN: Polen, Warszawa

IMG_8209

Den sjunde juni satte jag och Johan mig på ett plan till Warszawa. Johan har varit där tidigare och hade klankat ned ganska mycket på staden (att den var ful...) så jag hade väldigt låga förväntningar. Men det var så himla mysigt! Kanske var det pirret av att äntligen vara påväg som gjorde allting lite skönare. Ärligt talat så var ju Warszawa den "fulaste" staden av alla men tycker även det var en del av charmen! Så här fint var det dock i gamla stan.
  _MG_8225_MG_8223 _MG_8221

Tjohopp!

Vi strosade omkring och tittade på vackra fasader och jag drack resans första cappuccino.
  _MG_8230IMG_8236 IMG_8242

Första dagen gick vi mest mellan hostlet och gamla stan. Fikade och spanade in Kulturpalatset. Och alltså det fanns äpplen överallt?? På varenda fik låg det högar av äpplen och inne på hostlet och i vissa butiker. Tyckte jag var kul i alla fall. Förutom att strosa omkring så drack vi öl på kvällarna och delade rum med ett brittisk killgäng som bland annat kissade ut genom fönstret :))
  _MG_8247IMG_8253 IMG_8269

Andra dagen gick vi till parken och promenerade en stund där. Åt massa glass (jag inte laktos-johan) och blev kompis med en ekorre. Två nätter stannade vi och det var väldigt lagom. Därefter gick tåget vidare ner till Krakow!


2 kommentarer:

  1. men charmen ligger väl lite i det där ruffiga och "fula"? tycker det ser mysigt ut ja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jo precis! :) Polen var ett väldigt bra resmål som jag verkligen vill tipsa om ifall man ska iväg på en kortare resa!

      Radera