20.2.16

Lördagsmorgonens funderingar

13/2 13/2 13/2 13/2

Det här med tiden. Jag inser mer och mer denna senvinter att jag behöver bli otroligt mycket bättre på att strukturera och fördela den tiden jag har. Vilket är något en får intrycket av att många av ens medmänniskor också kämpar med. Det ständiga pusslandet. Just nu arbetar jag min första helg på ICA och inser att tusan, jobba fredag, lördag, söndag ger en otroligt mycket mindre fridtid än vad jag hade räknat med. För det låter inte så mycket, att jobba varannan helg, men det blir mycket när en har heltidsstudier. Detta skriver jag verkligen inte för att klaga, jag är väldigt tacksam över det här jobbet och jag vet att tiden kommer om något bli mycket mera knapp när en arbetar heltid och kanske har barn och så.

Jag ville mest bara landa i mig själv lite snabbt innan jag går hemifrån. Och inse att om jag vill hinna fylla livet med det jag vill just nu så behöver jag börja planera. Avsätta tid för vänner, virkningen, målandet av min bokhylla, böckerna, poddarna och allt det andra som behövs för att jag ska må bra.

Bilderna är från förra lördagen då jag och Johan gick på Naturhistoriska och jag fick berätta om allt jag hade lärt mig från när jag var där med skolan! Sånt är så himla kul, att få agera guide. Vi promenerade dit hemifrån oss och solen sken och vi hade ätit en blandning av frukt och godis till frukost. Som en helg helst ska vara.

Jag hoppas ni får en jäkla fin lördag! Själv sitter jag i kassan till 19 och sedan bär det av illa kvickt till en kompis för vin och mello. Fint ändå!


8 kommentarer:

 1. SPOT ON! alltså preciiis vad jag går och tänker på nu, hur fan ska man hinna med livet? är usel på att prioritera rätt.. säg till om du kommer på något magiskt knep!? kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden, måste ju vara det vanligaste här i landet att grubbla över! Att det ska vara så svårt att få det att gå ihop! Haha samma hälsning tillbaka, säg till om du kommer på nått ;)

   Radera
 2. Om man ändå hade oändligt med tid... Men tills det händer (yeah, right) blir det till att planera och framför allt prioritera. Hoppas du får till pusslet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha åh ja den oändliga tiden en tror på lika envist som en tror på en midsommar utan regn. Planeringen, så svårt, tur att en har livet till för att lära sig!

   Radera
 3. Att få addera guide - älskar det!

  SvaraRadera
 4. Det tär verkligen att jobba varannan helg när en studerar. Jag är glad att jag gjort det för det fick allting att gå runt för mig - men det gick också, verkligen, ut över både mina studier och mitt välmående och jag var alltid så trött på måndagarna.
  Jag tycker det är bra att reflektera kring det här, och att lära sig planera sin tid! Jag märker att jag blivit bättre på det (har ju klarat att plugga på distans ett halvår - vilken grej!) men vet också hur lätt det är att fastna en oplanerad dag och hur stressad det gör mig när jag inser att jag inte fått något gjort. Bra med en påminnelse - den här dagen behöver jag tex göra något med. Nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Alicia för att du delar med dig! Jag hoppas innerligt att det kommer gå bra det här med helgerna och att studietiden kommer kunnas minnas med viss harmoni. Jag tänker att jag ska kämpa på under provanställningen, 6 månader, och fungerar det inte får jag säga till och försöka gå ned i arbetstid tills nästa höst/vinter.
   Alltså bra kämpat med distansstudierna! Där kan jag tänka mig att en verkligen behöver disciplin, high five! Jag blir också lätt stressad av att inte göra något alls, även om jag fantiserar över att ha den typen av fridtid. Det är konstigt sånt där. Hur en drömmer om lata dagar men när de väl kommer bara rycker det i nerverna av att vilja planera in äventyr och aktiviteter.

   Radera