5.2.16

Ny kamera!!

ny kamera ny kamera

AHHH den är min!! Denna kamera har jag haft planer på att köpa från en kompis i flera månader och äntligen kunde jag säga att "hey, I can buy your camera now!". Min gamla var en Canon EOS 500D och hade flera år på nacken. Det var även min första kamera och den har slängts runt på resor, festivaler och i vardagen. Håhå vad sliten den såg ut!

Denna nygamla är en Canon EOS Rebel T3i vilket helt enkelt är det amerikanska namnet för EOS 600D. En nyare variant av min gamla kamera och passar därmed denna student helt perfekt! Jag fick den för halva priset av originalkostnaden, samt en kamera väska som är väldigt nätt, aldrig haft en förut :'). Han som jag köpte den av, TJ, har bara haft denna i 1,5 år och har själv investerat i en mycket bättre kamera.


ny kamera

Knäppte igår kväll en snabb jämförelse för att se hur mycket skillnad det är mellan kamerorna. Bilderna är tagna med samma inställningar och med samma 50mm objektiv. Den till vänster är med Rebel och till höger med min nu pensionerade kamera!

Jag hoppas innerligt att det kommer märkas en skillnad i bilderna men främst att glädjen över fotografi kommer få mig att ta med mig kameran oftare och att det även kommer märkas här i lille bloggy.
3 kommentarer:

  1. JAAAAAA!!!! Så himla kul att du fått tag på en ny kamera till ett schysst pris!

    SvaraRadera
  2. Ååh, vad roligt med ny kamera! Finns ju nästan inget härligare än att få lära känna sin nya kompanjon :)

    SvaraRadera
  3. Åh vad roligt med en ny kamera! Hoppas att ni får många roliga äventyr tillsammans.

    SvaraRadera