26.10.15

Fikusar, bokklubbsboken och tentamen

Vardag Vardag Vardag Vardag


▻ har köpt mig en fikus, enligt floristen ska den passa perfekt på fönsterkarmen i ett rum som bara blir mörkare och mörkare
▻ skriver hemtentamen om arbete med area 
▻ när jag inte orkar så läser jag 

Jag hoppas på att vara klar med examinationsuppgifterna till på torsdag för att det finns få saker som stör mig mer än sitta och skriva uppsats. Jag f ö r s t å r inte hur akademiskt skrivande ska gynna mitt yrkesliv. Jag har otroligt svårt att finna mental styrka till att sitta ned och skriva detta för jag ser inte vitsen med det. Ack ack, bara 2,75 år kvar :) Muntrare inlägg utlovas då!
2 kommentarer:

  1. Jag hörde någon som sade att det inte så mycket är själva kunskapen man får när man går igenom alla akademiska krumbukter som räknas i yrkeslivet, utan att man lyckades stå ut med alla tentor, sena pluggnätter, stress och göra sådant man inte hittar mening i. Typ som när Navy Seals har galna övningar där de inte får sova på tre dygn bara för att se vilka som pallar trycket. Det är inte själva övningen i sig som är viktigt, men när man har tagit sig igenom den vet man att man klarar precis hur mycket som helst och nästa prövning kommer kännas lättare. Stort lycka till med hemtentan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för väldigt kloka ord! Jag tror absolut det finns en poäng i att kunna hantera stressen vid inlämningsuppgifter. Mycket i livet kommer handla om att göra saker på utsatt tid. Hade önskat vi hade mer muntliga examinationer än skriftliga dock, känns som det är viktigt att man får öva på att prata inför grupp när man ska bli lärare!

      Radera