8.10.15

Bullfika, studiero och lite tips

8:e oktober

Tar mig en studiepaus med kaffe och bulle, den bästa typen av paus om du frågar mig!

Idag har jag hela dagen på mig att läsa ikapp lite i kurslitteraturen här hemma. Min allra bästa strategi vid självstudier är att sätta en timer på 50 min och under den tiden läsa, anteckna, skriva eller göra det jag behöver få gjort. Inget annat. Jag brukar då kryssa ner internet (jag antecknar alltid på datorn så den får stå på) och lägger telefonen några meter ifrån mig. Sen när det har gått 50 min så kan du klappa dig själv på axeln för att du höll koncentrationen. Belöna dig själv! Du har ju varit asduktig och pluggat ostört i nästan en timme! Ställ dig upp och ät eller drick något. Kolla instagram eller blogga ;)

8:e oktober

Efter ca 15 minuter så kör du och pluggar i 50 minuter till. Alla fungerar så klart olika men detta är det absolut mest effektiva sättet för mig att behålla fokus. Dagen går mycket snabbare och så tar jag en lunch paus när det känns som tid för det. Jag tror stenhårt på att hjärnan bara orkar hålla fokus i max en timme åt gången. Precis som barnen i skolan får rast varje 50:ende minut (så ska det i alla fall vara i min klass) så behöver en som vuxen rast och låta hjärnan koppla av.

8:e oktober

Mitt andra tips är att lyssna på lugn musik. Jag lyssnar alltid på klassisk musik när jag pluggar. Det är bra för att man kan inte sjunga med och det flyter på så harmonisk i bakgrunden. Då jag inte vet ett skvatt om klassisk musik så använder jag en färdig spellista från spotify som heter "study music classical". Med lite piano kling (mycket korrekt definition av klassisk musik) i bakgrunden slipper en höra diverse ljud från grannar, sambo, element som susar eller trafiken. Perfekt!

Tillbaka till böckerna nu hörri!

2 kommentarer:

  1. Jag blir ju så pluggsugen av detta, haha. Framförallt bullpaus ;) närå! men att lära sig saker och känslan när man faktiskt skickar in en uppgift/tenta. SÅ gött!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe härligt! Jadå det är skönt att känna att man typ utvecklas och lär sig saker :)

      Radera