1.2.15

Paprika och tomat soppan

Jag älskar att äta och äter i princip allt som erbjuds. Dock finns det två saker jag verkligen inte tycker om: paprika och oliver. Har så himla svårt med de två smakerna. De senaste månaderna har jag försökt äta mer vegetariskt. Jag kan förstå att en sådan mening låter väldigt arrogant, jag menar, det är ju bara att bli vegetarian? Inte så svårt för någon i min position där jag faktiskt har 100% kontroll över vad jag äter och handlar. Men jag tänker att äta mindre kött är i alla fall bättre än ingenting alls. Nu har jag försökt slå två flugor i samma smäll. Äta något jag tidigare inte tyckt om och hitta ett bra vegetariskt recept att återkomma till! Har faktiskt lagat denna soppa två gånger nu och är helt såld! 

Det bästa med denna är att det är väldigt få ingredienser. En behöver för två portioner:

- en burk krossade eller passerade tomater
- två paprikor
- lök som man tycker om
- salt och peppar

Så enkelt! Jag hade bara vitlök hemma så använde det men gul lök är med i original receptet (<-- länk). Jag hade även en liten bit chili och typ en matsked grädde så använde det också. Bästa med en soppa är ju att man kan ta det man har. Så länge man har tomaterna och paprikan så är resten lite hur man vill!


Börja med dela paprikan och ta ut kärnorna. Sedan ska paprikan rostas i ugnen. Lägg delarna på en oljad plåt och ställ ugnen på grill och ös på med 225 grader i typ en kvart. När den börjar bli svart så ta ut och lägg i en plastpåse. 

Medans paprikan ligger i påsen hackar man sina andra ingredienser, i mitt fall vitlök och chili. Fräs i lite olja. Häll i burken med krossade/passerade tomater. Sedan tar du paprikorna och drar av skinnet (OBS dom är varma var försiktig) och slänger ned i soppan. Ta av kastrullen, mixa med en stavmixer, salta och peppra, värm på en liten stund till och ät!! 


Rosta en smörgås och mumsa. Först lagade jag denna soppa bara för att prova. Bara för att det var så få och billiga ingredienser. Blev så glatt överraskad! Den smakar ju inte alls som vanlig paprika! Den är väldigt söt och fyllig och jag vill nu prova använda paprika i mer mat. Verkligen en ny favorit soppa! 1 kommentar: