17.2.15

Att virka ett mobilfodral

Här hade jag tänkt lägga ut en fenomenalt pedagogiskt guide till att virka ett eget mobilfodral. Men jag glömde fota stegen. Alltså så himla typsikt! Några bilder blev det dock på själva början av processen. Det får duga!

Börja med att virka cirka 14 luftmaskor (lm). Jag har en iphone 5 och till dess bredd blir det lagom!Virka en fast maska (fm) i varje lm. När du kommer till slutet av "snöret" så virar du två stycken fm i den sista luftmaskan. Sedan vrider du på den och virkar två fm i den sista maskan fast på andra sidan. Fortsätt virka en fm på "baksidan" av varje lm. Se bild! I slutet av biten virkar du två fm i lm. 

Nu har du gjort din botten på fodralet! Tid att virka en fm i varje maska runt runt så långt som ditt fodral behöver vara. Jag virkar fm enbart i den bakre maskbågen. Detta för att fodralet ska få en randig struktur vilket jag tycker blir väldigt fint. Den randiga strukturen kommer hamna på insidan av din virkning vilket betyder att när den är klar så vänder du den ut och in! Den bakre maskbågen är den delan av maskan som är längst bort från dig. Jag försökte rita lite pilar på bilden men det blev baa kladdigt. 

Jag har virkat både enfärgade och randiga i två färger förut men denna gång ville jag pröva göra ett lite mer avancerat mönster. Jag freestylade och fick ta upp och göra om några gånger men blev himla nöjd med resultatet! Den är gjord så att var tredje maska virkade jag med blå färg. Bara en maska och byte direkt. Därefter två varv med bara det grå för att sedan börja använda den blåa färgen igen. Aja slarvigt förklarat men det bästa sättet att göra mönster tycker jag är att bara prova på och se vad som blir fint och vad som blir katastrof. 

Ha det fint!

1 kommentar:

  1. VILL haaaa :((( gråter fortfarande för att jag tappade min på bussen </3

    SvaraRadera