23.10.16

Fem måltider jag har moffat denna vecka

v42
1. En standardfrukost här hemma, men bara för mig, då Johan hellre äter omelett och typ kvarg eller något annat underligt påhitt. En hederlig gröt ska det vara men med en näve blåbär, rikligt med kanal, en klick jordnötssmör och bananslantar. Toppa med kokosmjölk! När blåbären i frysen tog slut så kokar jag istället gröten med svenska äpplen. Bara att hacka i små bitar och ha i kastrullen med havregrynen + kanelen.
  v42

2. Fast ibland äter jag också omelett så ska inte hacka ned på Johans matvanor för mycket. Med tomat och bladspenat och kryddat med paprikakrydda. Och en ostmacka på det som man bara måste på börja ätandet av medan omeletten är på spisen.

v42
3. Till lunch äter jag väldigt ofta couscous och grönsaksröra! Först och främst för att det går snabbt men för det andra är det väldigt gott och går att variera efter vad kylskåpet har att erbjuda just den dagen. Marinera bönorna i till exempel en blandning av olja, lime, honung och kryddor du gillar medan du steker lök, zucchini, paprika, champinjoner och tomat. Släng ner bönorna med alla god marinad och puttar ihop. Blanda i  en skål med couscous, bladspenat och lite tunt skivad rädisa. Eller använd precis de grönsaker du har hemma!
  v42

4. Höstens signaturmat är ju ändå grytan. Och det klagar inte jag direkt över. Precis som med ovan gäller det att använda vad man har hemma + vad man tycker är gott. Här använde jag potatis, champinjoner, paprika, lök, zucchini, rödbetor och morot. Stek ihop grönsakerna + löken med smör och grönsaksbuljong. Krydda blandningen med chili, paprikakrydda, salt, en näve kanel och spiskummin. Ha i krossade tomater och koka tills potatisen är klar. Ät!
  v42

5. Våffla! Finns inget godare. Här som ett mellanmål med lingon från marknaden och kardemumma i smeten.

Förra veckan hade jag en stor ambition att dokumentera sju måltider från veckans sammanlagt sju dagar och visa en sådan liten matsammanfattning då och då men aja fem är ju bättre än inget! Ät gott hörrni. Livet blir hemskt roligt då. Och storhandla och laga stora portioner så blir det billigare. Jag lever ju på en studentbudget och att försöka laga så god mat som möjligt tycker jag ändå är viktigt. Om någon hade frågat mig för några år sedan om matlagning var kul hade jag svarat med ett tvekande njaa... Men nu, nu börjar det faktiskt bli riktigt kul! Kom gärna med tips på god och enkel mat., oavsett om det är frulle, ett mellanmål eller en hel måltid.


2 kommentarer:

  1. SÅ jäkla inspirerande inlägg. Tack!

    SvaraRadera
  2. Hej och välkomna till min öppna dagbok. Fingrarna bakom orden sitter på mig.. En 46+are som lever ett svensson liv med två tånåriga barn och en älskad man. Bloggen är min dagliga drog där jag skriver av mig om mina åsikter, tankar och vardag. Jag gillar även att inspirera och tipsa mina läsare med olika saker som jag själv inspireras av. När jag inte bloggar så håller jag mig sysselsatt via sticka, smycka, rida, träna, baka, vara hemma m.m.. Teckenspråk är ett språk som jag håller varmt i hjärtat. Min blogg handlar för det mesta del av min vardag och livet om mina diganoser m.m. Men också för mitt intresse för djur, tränning, familjen. Följ gärna mitt liv som ett annorlunda liv med fler diganoser m.m.. Så här får du läsa om min kamp om försöka utbilda mig, tankar, tips och vardag! Vill du komma kontakt så är E-post: golda@home.se

    SvaraRadera