8.6.15

Sypeppen: Den omsydda skjortan

IMG_8183

Denna skjorta fick jag av min kompis Hannah. Hon hade en stor svart sopsäck fylld med kläder och jag plockade åt mig ett par tröjor och en jacka. Skjortan norpade jag då jag älskade färgerna! Men den var otroligt stor och inte så smickrande på min kropp. Ville dock hemskt gärna kunna använda den så då var det bara att ta fram saxen och nåldynan: stora skjortan skulle bli lilla toppen.

IMG_8182
IMG_8174
IMG_8176

Först klippe jag av den cirka 20 centimeter på längden. Därefter klippte jag av ärmarna så dem gick till armvecken ungefär. Valde den längden så att jag skulle kunna rulla upp ärmarna men tänker att det hade varit snyggt att sy dom i t-shirt längd också. Förutom att klippa ärmarna kortare så klipte jag av dom helt vid axelsömmen. Skjortan var så himla stor så jag bestämde mig för att ta bort cirka fem centimeter från fram och bakstycket och sedan sy på armen igen. Jag klippte alltså inte i själva ärmen utan i kroppstyget eller hur man ska säga. Sist så sydda jag in den några centimeter också. Toppen är fortfarande oversized men lagom mycket enligt mina preferenser :)

IMG_8185

Blev super nöjd!! Känns som att denna kommer bli en favorit i sommar.

✂  ♡  Det här är mitt bidrag till Fredrikas fantastiska Sypepp!  ♡  ✂


1 kommentar:

  1. Skiiitsnyggt blev detta och ÅH vad jag är inspirerad att göra nåt åt min skjortsituation! Har också en del jag älskar färg och mönster på men inte alltid känner mig så himla frän i.

    SvaraRadera