21.12.16

Bland mumintroll, rävar och en och annan älg

IMG_4548 IMG_4554

Vi har julebakat här hemma i vår vrå av Kungshamra! Det första och ända faktiskt, lite sorgligt det där. Men ska ta mig tusan se till att skapa något med saffran idag. Det har helt enkelt varit för mycket strul, plugg och jobb denna december för att en bulldeg ska ha tid att sättas. Ska dock ej sörja, en saffranskaka kan bakas och ärligt talat, julen kommer julen går men världen den består. Jag tror att vi alla vet att bakverk inte är det viktiga just nu och jag blir väldigt glad över att Musikhjälpen slår rekord, att Ivanka Trump tycks ha en svag punkt för miljöfrågor (alltid något) och att majoriteten av oss i Sverige faktiskt inte tycker det är okej att rasistiska nättroll sätter agendan.

 Men, pepperkakor.
  IMG_4564IMG_4556

Den roliga delen med att baka är ändå glasyren. Älskar att pynta och ha mig och bara förlora sig in i detaljerna några minuter. Johan, han vill mer att det ska gå fort vilket också är en helt okej metod, intalar jag mig själv i alla fall...

Ta hand om er nu i jul. Och ta hand om varandra. Själv tackar jag nej till alkoholen under julen, varvar ner genom att stänga ner tentans dokument på datorn, äter mindre djurprodukter än någon jul tidigare och har lagt en lite större peng på klapparna för att antingen ge mina nära och kära en upplevelse att dela, något hållbart eller en värmande sak jag stickat själv. Många bäckar små hörrni.

2 kommentarer:

 1. Vilken mysig blogg du har! Vet inte riktigt hur jag hittade hit, du vet när man slösurfar runt och plötsligt hittar en pärla? Just så blev det.
  Jag har faktiskt inte bakat något alls till julen i år, vilket känns otroligt skumt. Annats är jag queen of julgodis och gör alltid minst 7-8 sorter och ett eller två pepparkaksbak. Men rätt skönt att bara släppa allt ett år också. Julfeelingen har knappt infunnit sig alls så jag får helt enkelt vara dubbelt så julig nästa år.
  Blir så glad av att läsa att du väljer en vit jul också, heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack vad glad jag blev av din kommentar! Muntrade verkligen upp i förkylningsmörkret här hemma haha!
   Ja det känns som att det lätt blir så, att känslan helt enkelt hoppar över ett år då och då. Tror också att den sen kommer tillbaka och så kan en högtid få blir lite mer ombonad än den förra. Kanske det som är det fina med livet ändå, att det finns en ständig variation i annars så trånga levnadsmönster. Hoppas du haft en god jul!

   Radera