29.9.15

Min alldeles egna virkade pläd

Pläden

I augusti förra året så började jag virka på en pläd. Detta efter jag varit hos mormor och åh:at och ah:at mig övre alla virkade överkast hon har gjort. Och vet ni vad, mönstret till rutorna kom från en tidning från 70-talet, som hon hade sparat i en låda. Så jag fick kopiera mönstret ur tidning och ta med hem! Rutorna har jag virkat på sedan dess. Jag har haft veckor där jag gjort en om dagen och sedan uppehåll på flera månader. Men nu, för cirka två veckor sedan så gjorde jag klart den tjugofjärde rutan och började virka ihop dem. Jag är så himla nöjd och glad över att ha gjort en sådant stort projekt.
  Pläden

Pläden är dock inte klar! Utan jag tänker mig att jag är prick halvvägs. Men instället för att ha en massa rutor i en plastpåse så kan den nu ligga framme. Den framtida planen är att virka en rad, sex rutor, och sedan fästa dom på det jag redan har. Så kan den växa fram och bli större och större men samtidigt hela tiden kännas färdig!

Jag har inte heller riktigt bestämt mig vart den ska vara än. Först lade jag den över vår gamla lilla soffa som på första bilden. Men sedan så tänkte jag att den skulle hänga på fåtöljen i vardagsrummet, så här ☟ ☟ ☟
  Pläden Pläden

Eller kanske på soffan? Fast det är den lite för liten för det egentligen.

Pläden

Just nu hänger den åter igen på fåtöljen och jag lutar mig bekvämt mot den. När den är dubbelt så stor så ska jag använda den som överkast på sängen. Det är originalplanen och det håller jag fast vid! Eftersom rutorna är så pass stora tror jag den kommer passa väldigt bra i ett sovrum. Vår säng har vi målat blå så det kommer passa perfekt! Får se om ett år eller så hur det kommer se ut :)


6 kommentarer:

 1. Men wow vilket imponerande projekt! Det är också mitt mål någon dag, men har alldeles för dåligt tålamod för att ta mig an det just nu, men en vacker dag så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket för fina ord! Hoppas du når målet en vacker dag :)

   Radera
 2. Men så otroligt fint!! Tyckte jättemycket om färgkombinationerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Blir jätte glad att höra :)

   Radera
 3. Guuuuu vad fin och så underbart att du konstruerat halva och redan kan använda den! SMART! Jag virkade på min filt i tre år och det var så himla träligt. Absolut värst var sista steget då jag fäste trådar och monterade och när jag var klar avskydde jag den så mycket så nu ligger den bara i ett skåp. Haha. Så eländes tokigt.
  Jag lovade mig själv att aldrig mer virka mormorsrutor men så för nån månad sen när jag var mellan projekt och uttråkad satte jag igång igen. Om jag har garn så det räcker vet jag inte än, men jag ska nog följa ditt exempel och montera allteftersom - så blir det kanske bättre den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men urgh förstår att det känns motigt då! På de fortsatta rutorna ska jag vara jätte noga med att fästa alla trådarna direkt. På denna hade jag fäst kanske hälften och när det väl var ihop virkade och alla dessa trådbitar hängde löst höll jag på att bli galen. Finns ju inget tråkigare än att fästa trådar. Hoppas de nya rutorna blir något med en positiv känsla!

   Radera