16.2.16

En sammanfattning av senaste veckan

7/2 7/2

Nu tänkte jag skriva ut en av de mest frekvent yttrade klyshorna här i livet; tiden går så fasligt fort! Jag förstår inte. Fast det är inte så underligt, tiden som koncept är mycket abstrakt och svårt för hjärnan att förstå. Lika lite som en riktigt kan förstå tiden kan en förstå enorma avstånd i rymden eller att att haven är så djupa och mörka eller oändlighet eller hur många miljoner år det tar för evolutionen att skapa människan.

7/2 7/2

Ni hör kanske på mig vad jag har sysslat med senaste veckorna. Nämligen haft naturvetenskap och teknik. Jag har hunnit två vändor till Naturhistoriska Riksmuseet, en gång med skolan när det var stängt och bara vi där och en gång med Johan. När jag var där med universitetet fick vi lära oss en massa om evolutionen. Att en inte ska säga till barnen att "vi kommer från aporna" utan snarare att vi och dom har haft samma släktingar för en himla massa år sedan.  Att utställningen porträtterade våra äldre "släktingar" som mörka medan både neandertalare och homo sapiens var vita (vilket de inte alltid var så klart). Vad tolkar barn in i det? Hur känns det som mörkt barn att höra att "det här är en människa!" och se en vit vaxfigur? Vi pratade om varför en inte ska läsa texten utan ta vara på objekten och att inga frågor är dumma frågor. Jag har även rört vid ett äkte dinosaurieskulderblad. Ganska coolt ändå. Jag har hunnit designa byggnader och göra en prototyp på ArkDes, lärt mig om solsystemet och byggt en stol åt superhjälten Thor.

7/2 7/2 7/2

Förutom att öka på min allmänbildning har det promenerats i vårvädret. Det var sju grader varmt och solen kändes varm mot kinden. Folk var helt galna och åkte skridskor och små små knoppar kunde en spana på. Nu är det snö och vinter här hemma igen. Fast det är helt okej, det är trots allt bara februari!

7/2 7/2

Det har bakats äppelpaj som ätits med massa vaniljsås framför massa avsnitt av Fargo. Mycket bra serie!

Och kyljäveln gick sönder så vi fick slänga massa mat :( Nu har vi dock fått en ny jätte fin och Johan mamma körde oss ut till den stora mataffären så vi fick fylla den med massa godsaker.

Ha en jäkla fin tisdag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar