24.5.15

Monthly Makers: Magi!

_MG_8042

Monthly Makers är ett projet av ett gäng bloggare som innebär att man en gång i månaden skapar något utifrån ett gemensamt tema. Första gången, i januari, var temat papper och då bidrog jag med en liten kaktus. Sen dess har jag inte hunnit, himla trist! Maj månads tema blev magi och värden efterfrågade många Harry Potter skapelser och då kunde jag inte hålla fingrarna borta. Jag älskar Harry Potter. Jag kan fortfarande skratta rätt ut eller börja gråta när jag tänker på bokserien och hur det var en så stor del av mitt liv mellan att jag var 7 och 17. Men så går dagarna rasande fort och helt plötsligt är det 24:e maj och bidragen ska lämnas in i morgon. Hög tid att sätta igång! Planen var att brodera med material jag hade hemma.
  _MG_8043

Jag började med att skissa på papper vad jag ville brodera. Jag valde mellan att skriva Lumos och Wingardium Leviosa. Därefter lade jag tyget över och kalkerade designen. Sen var det bara att börja brodera!
  _MG_8044

Klart! Eller ja nästan. Den ska tvättas och strykas och in i en annan ram och hitta ett passande hem i lägenheten. Men alltså. Jag blev så himla nöjd! För att vara första försöket med att skriva något med broderi så blev texten hyfsat jämn. Måste bara nämna att jag nästan blev oförtjänt glad över min skiss dock då jag har svårt för att skriva fint men huxflux så fick jag till en perfekt text! Inte lika perfekt när det fördes över till tråd eheh men alltså det ska ju se hemgjort ut också ;)

Vill brodera tusen HP grejer till nu! Och kom ihåg; happiness can be found even in the darkest of times if one only remembers to turn on the light.

16 kommentarer:

 1. YESSSSS broderi + HP är min bästa ekvation! Jag tolkade temat i samma material såklart ;) Hoppas du gör Wingardium Leviosa OCKSÅ för tänker att de skulle passa hemskt fint ihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Ja jag känner att jag absolut måste gör en till! :D

   Radera
 2. ÅH så fint broderat! Lumos har ju en speciell plats i mitt hjärta då min kära katt heter just så. <3 Hoppas likt Alicia att du gör Wingardium Leviosa också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Åh vilken underbart namn på en katt, en Lumos och en Nox hade varit tjusigt att ha här hemma <3

   Radera
 3. Snyggt! Man kan inte tro att det är första försöket!

  SvaraRadera
 4. Älskar att så många gjort något HP-inspirerat <3 Jättefint broderi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Känns så fint när något från barndomen lever kvar i så mångas kreativitet!

   Radera
 5. Väldigt snyggt skrivet, både med penna och tråd.

  SvaraRadera
 6. Superfint! Tycker tyget du använde dig av var så himla vackert också :)

  SvaraRadera
 7. Så fint! Kul med broderi också, höll mycket på med det när jag var barn men har tappat det helt, blir lite sugen på att börja igen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Alltså ja kör! Försöker lära mig men det är ett himla jobb att lära sig brodera fint :)

   Radera
 8. Otroligt fint! Alla HP-grejer som skapats den här månaden är fantastiska alltså! Håller med ovanstående om att en liten serie med wingardium leviosa, nox och andra formler vore så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Åh ja det får bli aktiviteten får regniga sommardagar ;)

   Radera