14.3.15

Att lära sig något nytt

Något jag länge tänkt att jag ska prova är att väva en väggprydnat. Jag har sett otroligt många bloggare göra detta under förra året och varit väldigt fascinerad över hur fint det kan bli. För en vecka sedan var jag inne på vår lokala Röda Korset och grävde runt bland dukar när jag fann en påse med tillbehör till vävning. För en tia blev den min! Såhär blev min första vävupplevelse ✂


✂ Med hjälp av denna guide samt en bunt småspik och en hammare gjorde jag mig en egen liten vävram av en gamla tavelram. Det blev lite snett men fungerar alldeles utmärkt ändå! Egentligen gjorde jag det här en kväll så bilderna tog jag när väven redan var klar och har därför inte någon bild på själva processen. Men om man är sugen på att prova så är guiden himla bra vägledning ✂ ✂ Resultat! Min lilla första väv sen man gick i lågstadiet och gjorde mattor till dockhuset. Gick utanför dörren och plockade lite fallna pinnar som barken fick ryka på. Har redan börjat på min andra. För att göra andra mönster än bara ränder så ögnade jag igen denna guide också ✂6 kommentarer:

 1. Men alltså NÄä ofta det ser ut såhär när du lär dig något nytt! Så himla snyggt ju :D

  SvaraRadera
 2. Så himla fin, tänk vad mycket en lärde sig på lågstadiet ändå :) Jag gillar färgvalet och alldeles särskilt dom blå trianglarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu så mycket basic kunskap man glömmer bort :) Tack så mycket för dina fina ord!

   Radera
 3. Alltså blir så evinnerligt glad av detta, och framför allt av bilden på feministbroderiet ihop med väven mot väggen. ÄLSKAR att det är lite snett och så fullt av kärlek. Bästa bästa kombon.
  Jag är även så himla sugen på att göra samma sak som du. Vävde jättemycket när jag gick på fritids men sen dess har jag inte provat. Jag bara MÅSTE göra det igen! Och du får det att verka så himla enkelt att komma igång att jag knappast har skäl till att inte göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir otroligt glad över dina fina och omtänksamma ord! Betyder verkligen mycket :) Tycker absolut du ska testa att väva igen, så många möjligheter både inom färg och form

   Radera