21.11.14

Morotskakan och pysselstund

En dag tycke Johan att det var hög tid att baka morotskaka. Vilket är den absolut godaste kakan av dom alla. Är nog bara paj som slår morotskaka. Eller så ligger de lika högt rankade. Har inte riktigt bestäm mig än.


Vi använde Leilas recept som finns på hennes hemsida. Körde dock med dubbelt så mycket topping och med pressad lime istället för rivet skal.

Sen så har jag och Sanaz haft en ypperlig pyssel eftermiddag! Vi skulle göra små skålar. Ganska tråkigt att alla bilder blir så dåligt ljus på direkt när man gör något på eftermiddagen. Bara är lära sig leva med det. Haha alltså är ju världens minsta problem. Gör ju egentligen ingenting. Kan leva galant med detta.

Värmde upp med te och chirre
 Först så väljer man deg. Sen rullar man ut degen till maskar och snurrar ihop maskarna så att det ser ut som en polkagris. Sen rullar man ut och vikar ihop och rullar ut och sen till en boll. Kavla. Tryck ut i form som kan stå i ugnen och så skjuts in och sen är den klar. Klippte till kanterna och målade. Kika in här vettja om nån är sugen på att göra små skålar och på att se sjukt mycket finare bilder.

Gla fredag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar